• Jong Hercules kaapt Blue Monday

  Jong Hercules wilt deprimaandag, 18 januari 2021, verslaan met positiviteit. De club roept haar leden en vrijwilligers op om via hun social media kanalen gezellige foto’s en video’s te delen. Blauw is de clubkleur van Jong Hercules, dus Blue Monday is dit jaar de online dag van Jong Hercules.

  Jong Hercules verwacht dat juist deze Blue Monday deprimerender is dan voorgaande jaren. Nederland zit in een harde lockdown. Voetbalwedstrijden zijn afgelast en trainingen zijn zeer beperkt. De meeste leden van Jong Hercules zijn in de zomer aan de beurt voor een vaccin. Tot dit tijd moet iedereen het doen met naar voetbal kijken.

  Meedoen aan de actie mag iedereen. Deel een foto of video op je social media account en gebruik daarbij de hashtags #bluemonday #jonghercules. Tag Jong Hercules in je bericht of als locatie.

  Secretaris Ferry van Wezop: “De achterliggende gedachten van deze actie is vooral heb geduld, blijf gezond en positief. Dit wordt het jaar waarin we weer wedstrijden gaan spelen met daarbij een gezellige derde helft.” Voorzitter Justin de Vries: “Met deze actie willen we niet alleen leuke herinneringen met elkaar ophalen. We willen juist naar de toekomst kijken. Dit wordt het jaar waarin we weer voetbalwedstrijden gaan spelen. Dit wordt het jaar waarin we weer een biertje in de kantine gaan drinken. En tot die tijd is geduld een gezonde zaak.”

  ------------------------

  Wij vroegen onze leden en vrijwilligers mee te doen aan de Blue Monday actie. Zet een foto op je instagram-account, gebruik Jong Hercules als locatie en gebruik de hashtags #bluemonday en #jonghercules.

  Veel personen hebben hun Instagram-account op privé staan. Wat wij goed vinden, want je bent bewust bezig met privacy. Het is alleen jammer dat de foto hierdoor niet op de tijdlijn van Jong Hercules verschijnt.

  Verder doen we zo’n soort actie niet nog een keer. Niet alle teams doen mee aan de actie en de degene die meedoen willen winnen. Uiteindelijk is er één winnaar, maar daardoor ook meerdere niet-winnaars. Dit is niet waar wij als club voor staan. Plezier is het belangrijkste en winnen is een mooie bijzaak.

  Desalniettemin is er toch een winnaar gekozen. De foto van @max_hopman van Jong Hercules 9. De foto illustreert de diversiteit aan emoties op het voetbalveld. Een gefrustreerde keeper, appellerende tegenstanders, een klappende laatste man en natuurlijk Max die waarschijnlijk vanaf het voetbalveld alvast aangeeft dat hij na de wedstrijd een biertje wilt. Dat in combinatie met het mooie hoofdveld en de volle bomen, resulteert in een overwinning. Gefeliciteerd!