• Het vernieuwende maar traditionele Jong Hercules. Het bestuur, de selectie en de trainers zijn jong. Het veld, de communicatiemiddelen en het kantine-assortiment vernieuwd. Het ledenaantal groeit en toch behoudt de club haar tradities. De weg naar het honderd jarig bestaan is nog lang, maar Jong Hercules is goed op weg.

  Jong bestuur
  Het bestuur wordt gevormd door voorzitter Justin de Vries (27), vicevoorzitter en jeugdcoördinator Michiel Does (28), secretaris Ferry van Wezop (27), penningmeester Hans Hogedoorn (53), algemeen bestuurslid Theo Surig (64), sponsor-evenementenorganisator Arnoud Hondema (26) en de nieuwe wedstrijdsecretaris Rita Munnik (58) die dit seizoen de werkzaamheden van Jan Ras (76) heeft overgenomen. "Het bestuur is erg verjongd de afgelopen tijd", aldus de 67-jarige kantinebeheerder en algemeen bestuurslid Willem Stil.

  Jonge trainer en jeugdige selectie
  De hoofdtrainer van het eerste elftal, Robert Schram, is met zijn 29 jaar ook een jongeling. Vorig jaar kreeg Robert de leiding over de selectie. Ondanks dat zijn team nog in de jeugd hoorden te voetballen werd het elftal doorgeschoven als het vlaggenschip van club. "Het team heeft een goede prestatie geleverd. Met de week werden we beter", aldus de hoofdtrainer. Met het binnenhalen van onder andere Robert Vossebelt, Steven Carton en Sven Alders, het doorschuiven van Ruben Koper en met het terughalen van Ramon Scholte heeft de trainer de ideale mix tussen jeugdigheid en ervaring.

  Nieuw voetbalveld, gezonde groei en loyale leden
  Deze zomer wordt het hoofdveld vervangen van natuurgras naar kunstgras. Door de gezonde groei die de club doormaakt was het onmogelijk om alle teams op natuurgras te laten voetballen. In drie jaar tijd is de club van vier seniorenteams naar tien seniorenteams gegroeid. Ook verwelkomde de club een goed presterend G-elftal. En de jeugd groeit mee. Dit jaar komen er twee jeugdteams bij. Jong Hercules is present in de o19, o17, o14, o12, o10, o9, o8 en de kabouters. Jong Hercules heeft loyale leden, van jong tot oud. De verwachting is dan ook dat er een in 2020 een extra 35+ elftal bijkomt. En die spelen thuis altijd op natuurgras. Grijze haren en kale koppen horen op echt groen gras.

  Vernieuwingen
  In de kantine is ook het één en ander veranderd. Van vegetarische snacks tot speciaal bier. En pinnen mag nu ook, graag zelfs. In de kantine hangen drie televisieschermen. Eén om voetbal op te kijken, eentje voor het clubnieuws via Jong Hercules TV en een scherm voor de PlayStation om bijvoorbeeld FIFA op te spelen. Verder beschikt Jong Hercules over een vernieuwde website waar de komende periode nog aan gewerkt wordt. Ondanks al die vernieuwingen blijven de traditionele communicatiemiddelen ook in gebruik. Zo hangen er in de toiletten nog steeds posters met de aankomende evenementen.

  Tradities
  Ondanks alle vernieuwingen blijven tradities in stand. Plezier is het belangrijkste. We voetballen niet op zondag. Ieder jaar een jeugdkamp. Een biertje voor een schappelijke prijs. Respect voor vrijwilligers. En we zijn gastvrij voor iedereen. Op die manier wilt de jongste club uit Beverwijk ook haar 100-jarig jubileum halen. Afgelopen seizoen vierden de buurtverenigingen De Kennemers en SV Beverwijk hun 100-jarig bestaan, dit seizoen wordt FC Velsennoord honderd en over drie jaar is R.K.V.V. DEM aan de beurt. Jong Hercules is een (financieel) gezonde, groeiende zaterdagvereniging. 'Op naar de 100'.