• JH JO14/1 -Overbos JO14/4. 06-11-2021

  JH JO14/1 -Overbos JO14/4. 06-11-2021
  8.30 uur beginnen, wel erg vroeg voor Opi. Het dagelijkse ritueel,van wakker worden, wassen, aankleden, (dit moet heel stil want Omi ligt nog op één oor. Wel gek om zoiets te zeggen “ligt nog op één oor”, dat zou suggereren dat je ook op twee oren kan liggen, nou dat kan dus niet), ontbijten, krant lezen en tanden poetsen duurt minimaal 2 uur en dat moest nu in een half uur gepropt worden. Dan op pad en wat moet ik allemaal mee? Goed humeur, mondkapje, meetlint, winterjas, dikke wanten, warme schoenen, paraplu (want je weet nooit) sjaal, pinpas, fiets uit de schuur, banden oppompen en trappen maar. Al fietsend kreeg ik nog een appje, “komt Opi nog kijken”. Heb er maar niet op geantwoord, domme vraag!
  Het weer was een stuk beter dan de week er voor, dat was alvast een goed begin.
  Het was een beetje een rare wedstrijd, maar dat horen jullie nog. Na één minuut kreeg Overbos al een kans, gelukkig verpruts.
  Quinn produceerde een enorme afzwaaier, had beter gekund. Mahmoud schoot recht op de doelman af makkie voor hem. Remco schoot ook in de handen van de doelman ook makkie. Arno deed dit ook nog een keer, terwijl er naast de doelman heel veel ruimte is om het balletje in het doel te krijgen zo moeilijk moet het toch niet zijn. Maar ja, Opi stuurman staat aan de lijn en niet in het veld, dus mondje houden, sorry. Even zeggen dat Arno in de eerste helft heel goed speelde, compliment. Van de tweede helft weet ik het niet want er waren nog andere dingen waar ik op moest letten. Even een puntje van aandacht diverse supporters kwamen veel te laat om naar de wedstrijd te kijken, dat kan natuurlijk niet, nu noem ik nog geen namen, maar ......
  Jesse 2 kans, maar op het laatste moment werd zijn schot geblokkeerd, wel een hoekschop maar dat werd niks. Regelmatig hoor ik tijdens de wedstrijd, “In je rug”, ja wat moet je er mee, de meeste mensen hebben geen ogen van achteren dus zien niets. Moeders schijnen echter wel ogen van achteren te hebben, maar die speelden niet mee.
  We waren wel af en toe in de aanval maar het werd steeds net niet. De tegenstanders waren net even sneller en stonden vaak op de juiste plaats om de bal te veroveren. Opi telde deze wedstrijd van onze kant 431 passes waarvan er 433 niet naar een eigen speler werd gespeeld? Het was of ze allemaal met pap in de benen speelden. Via een kluts met Jesse 1 maakte Overbos er 0-1 van, ik vond dit eigenlijk wel een verdiende voorsprong. Kort daarna volgde een slalom van Jaap hij omspeelde 5 man en deze mooie actie eindigde helaas met een slap schot, jammer.
  Sander recht op doelman af helaas niet gelukt om te scoren. Dikke kans, schot in de kruising maar een geweldige redding van de Overbos doelman voorkwam de 1-1 stand. Vrije kans voor Matthijs maar hoog over. Dat was wel het verhaal van de wedstrijd, weinig overleg en niet even kijken of er een medespeler vrij stond, we deden maar wat.
  Het gekste was dat in de tweede helft alleen de rechterkant!! van het veld werd gebruikt en daar liep o,a. Mahmoud die het tegen twee boomlange mannen moest opnemen. Als hij een beetje zou hebben gebukt kon hij zo tussen hun stokken hebben kunnen lopen. Hij speelde ondanks die bomen van spelers een verdienstelijke wedstrijd. Bijna aan het eind van de wedstrijd kreeg Jesse 2 een geweldige zwieper in het strafschopgebied, strafschop. Remco maakte er 1-1van en er werd gelijk afgefloten, toch nog 1 punt verdiend.
  Opi heeft toch wel genoten van de wedstrijd, er ging veel mis maar dat is steeds een leermoment, niet meer doen volgende wedstrijd en ook is het handig om de linkerkant van het veld gebruiken.
  Voor het nodige commentaar staat de e-mail: tjeerd2018@icloud.com weer open.
  Spreuk van de week: Voetbal is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen. Groetjes van Opi en tot volgende week, als het niet regent en waait en niet ver weg is.