• Jong Hercules heeft bestaansrecht

  9 jun 2020
 • Bron: Noordhollands Dagblad
 • Onze reactie

  In het Noordhollands Dagblad (premium) van zaterdag 6 juni geeft deheer Pronk zijn mening over de mislukte fusie(s) tussen sv Beverwijk en cvv Jong Hercules. Meneer Pronk geeft zelf aan dat hij de ins en outs niet kent, maar zegt wel dat de clubs geen bestaansrecht meer hebben. Via deze weg maak ik – namens Jong Hercules - kenbaar dat wij wel degelijk bestaansrecht heeft. Jong Hercules heeft een belangrijke sociale rol in het Beverwijkse sociaal maatschappelijke (sport)leven.

  Wij zijn een financieel gezonde club. Die ieder jaar met ongeveer 15% in ledenaantal groeit. Met ruim 250 voetballende leden, waarvan 170 senioren. Daarmee is Jong Hercules de grootste zaterdagclub voor senioren in Beverwijk. Gelijkwaardig aan Odin’59 uit Heemskerk.

  Jong Hercules is een recreatieve sportclub. Daarom is iedereen bij ons welkom. Niveau doet er niet toe. Het gaat om plezier in het spelletje en de gezelligheid na afloop. Ook bieden wij Uniek Sporten aan, ons G-team is zelfs al een keer kampioen geworden. Verder bieden wij het goedkoopste lidmaatschap aan uit de regio, ook daarin zijn we gastvrij.

  De fusie(s) tussen Jong Hercules en sv Beverwijk zou volgens deheer Pronk stuklopen op principes van enkele (bestuurs)leden die teveel naar het verleden kijken. Ons dagelijks bestuur is gemiddeld 28 jaar oud. Van de eerste fusiepoging hebben wij geen eens weet. De laatste fusiepoging is vanuit ons stopgezet, omdat de fusie niet op basis van gelijkwaardigheid zou zijn. Punt.

  Wellicht kan deheer Pronk het artikel in het NHD van onze verenigingsadviseur Daan van den Eeckhout (KNVB) van zaterdag 30 april lezen. Daarin adviseert hij clubs om nooit te fuseren en dat advies volgen wij op. Daarom zetten wij de traditie van Jong Hercules als zelfstandige zaterdagclub voort. Met of zonder bestaansrecht.

  Ferry van Wezop
  Secretaris Jong Hercules