• Tijdens het afscheid van Michael van Praag als bondsvoorzitter bij de KNVB werd het Pact Van Praag getekend: ter bevordering van diversiteit en inclusie binnen het voetbal.

  Later deze week meer informatie over de rol van Jong Hercules hierin. Nu eerst, wat is het Pact Van Praag?

  1. De KNVB zet de kracht van diversiteit en inclusie in als rode draad door de organisatie.

  2. De KNVB is een organisatie voor iedereen. Alle voetballiefhebbers moeten zich kunnen herkennen in waar we voor staan. De KNVB is een afspiegeling van haar leden en voor iedereen toegankelijk.

  3. Kans gelijkheid voor iedereen in het voetbal. Wij streven naar meer diversiteit in de bestuurskamer, in onze opleidingen en internationale posities in het voetbal. We beoordelen mensen uitsluitend op hun talenten en bieden iedereen kansen om zich te ontplooien.

  4. De KNVB reikt ieder jaar de MVP-Diversiteitsaward uit aan een persoon die zich uitzonderlijk heeft ingezet om het thema binnen het voetbal op de kaart te zetten.

  5. De KNVB vormt samen met de overheid een stringente, structurele en harde aanpak tegen discriminatie en uitsluiting in het voetbal.

  6. De KNVB faciliteert een constante dialoog met partners, voetballers, trainers, bestuurders, scheidsrechters, vrijwilligers en belangengroeperingen om samen de diversiteit en inclusie in het voetbal verder te bevorderen.

  7. De KNVB heeft een voorbeeldrol. We tonen aan wat ons verbindt in het voetbal en willen bruggen slaan tussen individuen, verenigingen en generaties.

  8. De KNVB ondersteunt verenigingen, voetballers en clubs die het thema diversiteit en inclusie willen omarmen.