• Selectie-update: Colin Dijkstra gaat dynamiek en snelheid toevoegen op linkerflank

  Daan van der Kolk, Stijn Buys, Marley Williams, Dylan Oldenburg, Kenneth Hulshof en Calvin de Groot: wie heeft er niet linksachter gestaan dit seizoen bij Jong Hercules? Het was een ware tombola op die plek en dat was reden voor de technische commissie van Jong Hercules om van een nieuwe linksback een topprioriteit te maken. Met het vastleggen van Colin Dijkstra, die overkomt van FC Velsenoord, lijkt de club in die missie geslaagd.

   

  ‘We zijn erg blij met de komst van Colin. Hij beschikt over een tomeloze energie en blijft gaan over de linkerflank. Het publiek mag verwachten dat hij meerdere keren per helft de achterlijn gaat halen. Hij is snel, heeft een goede trap in zijn linkervoet en gaat veel dynamiek aan ons spel toevoegen,’ aldus de tc. In de jeugd speelde Colin als linkeraanvaller bij DEM, maar enkele jaren geleden is hij omgeturnd tot linksback. ‘Colin biedt onze hoofdtrainer Robert Schram óók de mogelijkheid om eventueel in 1-3-5-2-formatie te spelen. Op die manier kunnen we dus ook flexibeler worden in ons spelsysteem.’

   

  ‘Overigens willen we als tc benadrukken dat we bijzonder te spreken te zijn over hoe Calvin de Groot de rol van linksback in de tweede seizoenshelft heeft ingevuld. Calvin is onmisbaar voor elke selectie. Hij is iemand die op meerdere plekken kan spelen en altijd een bepaald basisniveau haalt. Maar bij een ambitieuze club heb je simpelweg meer dan 11 spelers nodig. Van concurrentie wordt uiteindelijk iedereen beter!’ aldus de tc.

   

  Na Mike van der Heide, Thijs Hittema (beiden van sv. Wijk aan Zee), Sem Noorderbroek en Nik Jongbloed (beiden van DEM) is Colin nu de vijfde aanwinst voor het nieuwe seizoen. De tc verwacht binnenkort nog twee spelers te presenteren. Daarnaast houdt de tc haar oren en ogen open voor eventuele buitenkansjes die zich nog kunnen aandienen.