• Spaarnwoude JO14-1 tegen Jong Hercules JO14-1

  Spaarnwoude JO14-1 tegen Jong Hercules JO14-1. Zaterdag 30 oktober 2021
  Laat ik eerst maar even zeuren, wat was het kl...te weer. Veel regen, veel wind en veel paraplu’s, die niet echt hielpen. Opi in zijn ene hand de plu en in zijn andere hand de telefoon voor het verslag, maar hoe ga je dan je tikken? Schijnt dat je tegen zo’n telefoon ook kan praten, maar wat het apparaat er allemaal van maakte was niet voor publicatie geschikt. Dus schrijf ik dit allemaal uit het hoofd, dus geen gezeur als er dingen niet goed zijn in het verslag. Na je 35ste ga je bovenin al aftakelen en Opi is meer als het dubbele, ha,ha.
  Gelukkig werd het droog bij de aanvang van de wedstrijd, dit hoorde ik voor de wedstrijd van een kenner , maar het gebeurde alleen niet bij de wedstrijd in Spaarndam.
  Dit was de eerste wedstrijd voor onze jongens in de 3e klasse, dat was gelijk andere koek. Deze tegenstander kon ook goed voetballen. Helaas hadden de wind en de regen veel invloed op het vertoonde spel en kwamen onze jongens niet echt aan het voetbalen toe wat we gewend van ze waren of kwam het soms door de tegenstander ! Alle gespeelde ballen gingen veel te snel door de wind. Daar was niet op te lopen, zelfs niet voor Jaap.
  Matthijs knalde een keer op de paal en Mahmoud had nog een mooie actie voor het doel en dat was het dan. Spaarnwoude deed het iets beter en maakte 1-0.
  Rust. Snel naar de kantine om te ontdooien en droge kleren aan te trekken.
  De tweede helft ging het iets beter, toch maakte Spaarnwoude er, geholpen door de wind, 2-0 van. Geleidelijk kregen onze jongens wat meer grip op de wedstrijd.
  Tussendoor moest Jesse1 nog 2 keer erger voorkomen, maar dat is niet meer dan zijn taak. Jaap alleen richting doelman, net niet. Jesse2 net naast, Jesse2 net naast. Er kwamen meer mogelijkheden maar onze voorwaartsen stonden steeds buitenspel en dat mag niet. Het bleef 2-0. Opi was blij dat de wedstrijd was afgelopen en volgens mij de meeste spelers ook. Ik zag Joris rillend van de kou van het veld lopen. Ik geef je het te doen met je kleren aan onder de douche te staan ook nog met wind en tegen een bal aan te trappen die niet doet was jij wil.
  Mannen gauw vergeten en op naar de volgende wedstrijd. Als laatste nog even een bemoediging:
  JE MOET NOOIT TEVEEL NADENKEN. HOE MEER IK NADENK, HOE MEER IK DENK - NIET TEVEEL NADENKEN.
  Groetjes Opi.