• Verslag Jong Hercules JO 13 tegen FC Castricum JO 13.

  Zaterdag 3-10-2020.
  Wedstrijdverslag Jong Hercules JO 13 tegen FC Castricum JO 13.
  FC Castricum is een fusie vereniging en is op 10 juli 2002 ontstaan uit de verenigingen CSV en SCC. Opi kwam afgelopen woensdag een vader van een van de spelers tegen en wat denk je dat hij tegen mij zei, “ik heb het verslag nog niet gelezen”, ik was diep teleurgesteld dat zult u wel begrijpen. Ik zie het deze keer nog door de vingers maar het moet niet meer gebeuren. Uiterlijk maandag moet het gelezen zijn! Ik heb trouwens weer een reactie gehad van een bewonderaar, Opa van Remco, het gaat dus de goede kant op, wie volgt. Opa van Remco gaf mij zelfs de complimenten, ik was zo trots als een aap met 7 neuzen.
  Ja!! toch een verslag, ik wilde eerst nog overwegen om ergens stiekem te gaan staan, maar toen ik naar Omi keek heb ik er maar vanaf gezien. Maar uiteraard is Opi slim, hij heeft onze trainer/leider Mark voorzien van een helm met een camera, kon ik toch alles bekijken en krijgt u evengoed een verslag. Wel een camera zonder geluid want je weet nooit wat hij zegt. Laat ik maar gelijk beginnen met de eindstand dan kunnen jullie de rest van het verslag overslaan.
  Zaterdag ochtend 9u aftrap. Vandaag onder leiding van Roelof Kooy (stiefvader van Armin)
  Grensrechter aan onze zijde Alexander Diekema (vader van Matthijs).
  De wedstrijd begon mooi op tijd en onze jongens begonnen goed aan de wedstrijd.
  De bal snel verplaatsen van de ene kant naar de andere kant was de opdracht vandaag.
  Hoog druk zetten (waar heeft Opi dit meer gehoord?) inmiddels in ons spel geslopen en werd prima uitgevoerd. Onze spits (Jesse-2) stond vandaag niet aan. 2 kansen 1 op 1 met de doelman werden helaas niet verzilverd. Na zijn 3e grote kans was het dan wel raak. (tenminste.....) hij lepelde de bal over de keeper.......pats boven op de lat, een alerte Remco kon daarna de bal nog in het doel frutselen. 1-0 voor JH. Geheel verdient, al had het dus ook 3-0 kunnen/moeten staan. Onze gasten kregen een paar kleine kansjes en groeide zelfs in de wedstrijd omdat wij slordig werden. Castricum kwam ook na geklungel in onze defensie gelukkig op 1-1. Ze bleven toen ook door drukken maar door hun te gehaaste spel werd ook Castricum slordig in de passing. Rust 1-1.
  Na de limonade kwam JH beter uit de startblokken. Na een hele goede combinatie over de linkerkant werd het net geen 2-1. Jaap viel in voor Jesse-2 en het werd gelijk gevaarlijk, niet voor de tegenstander maar voor hem zelf, (om met Joris te spreken kreeg hij de bal in zijn noten.) Kort daarna zette Jaap zich goed door op de rechterkant met wat geluk en doorzetting kreeg hij de bal mee en gaf opnieuw Remco de kans om van buiten de 16 de bal tegen de touwen te schieten 2-1. Castricum ging daarop iets feller spelen, deze omschakeling konden onze jongens helaas niet aan, daar zijn wij simpel -weg nog niet groot/sterk genoeg voor. Hun behendige lange spits wist een goede steekbal af te maken door Jesse 1, die ver uit zijn doel was te omspelen en dus leeg doel 2-2. Daarna raakte JH geen bal meer, sommige spelers voelde de bui al hangen, normaal wil niemand wisselen maar nu kwamen ze bijna per 2 zich aanmelden. Trainer Mark stuurde ze net zo snel het veld weer in, hup doorgaan. Ja, mouwen opstropen, helaas ging dit niet want we hadden korte mouwen. De vermoeidheid bleek nu wel toe te slaan de gasten liepen door opnieuw slecht uitverdedigen snel naar 2-4. Alles of niks was bij het middenveld nu wat telt, daar werden ook belangrijke duels gewonnen en ook voorin waren ze messcherp. De kansen van JH volgde elkaar snel op, Jaap op rechts die Matthijs wist te bedienen om de aansluitingstreffer te maken, 3-4.
  Alle remmen gingen los, als een rollende tank gingen de mannen op jacht naar de gelijkmaker, fel in de duels en met scherpe passing kwamen we voor het doel bij Castricum en na een paar prima acties beloonde Matthijs zijn uitstekende wedstrijd met de gelijkmaker. (Samen met Arno man van de wedstrijd.) JH rook bloed en werd zelfs brutaal, in de laatste seconden wisten ze bijna met de winst aan de haal te gaan. Helaas een afstandsschot waar Koeman jaloers op zou zijn geweest werd door de keeper maar net met het puntje van zijn teen (hij speelde op blote voeten) tot hoekschop verwerkt. De daarop volgende hoekschop was uiteindelijk het gesprek van na wedstrijd. Trainer Mark had iets bedacht zonder de rest in te lichten, Joris moest de bal bij Remco krijgen en die moest dus de bal tussen de palen schieten. Deze variant werd helaas niet goed uitgevoerd en de tegenstander kon met een heel leeeeeeeeeg veld voor zich alleen op onze keeper af. Daar greep de scheidsrechter in en floot voor het eindsignaal. Gestolen, verdiend, te kort, alles kon je zeggen maar vandaag werden de punten , 4-4.
  Volgende week uit tegen Limmen JO 13-2. Ben er helaas niet bij, maar toch een verslag.
  Spreuk van de week: Een vriend is iemand die alles van je weet en toch je vriend blijft.
  Groetjes Opi.
  /Users/tjeerdkuipers/Desktop/CameraMark300px.jpg