• Verslag Jong Hercules JO14/1 tegen Vitesse 22 JO14/3

  Opi is eigenlijk trots op onze vereniging, ik telde meer dan 20 teams en dat is een prachtig resultaat, mede door het vele werk van bestuur en vrijwilligers. Nogmaals, Opi is beretrots. Waarom schrijf ik dit, de vereniging is nog nooit zo groot geweest. Het seizoen 1978-1979 was tot nu toe het beste seizoen er waren toen 10 senioren, 6 junioren en 2 f teams. Het seizoen 2003-2004 was een diepte punt in het bestaan van de vereniging, 3 senioren teams.

  Ik heb al 2 reacties op de vorige verslagen gehad en dat doet mij deugd. Er stond 2 keer een rekenfout in het verslag en het valt mij tegen dat ook de spelers het niet is opgevallen.
  Kreeg ook nog de vraag wat is een scrimmage, “nog nooit van gehoord”.
  Een typische situatie is de scrimmage voor het doel, waarbij de verdedigende partij uit alle macht een doelpunt probeert te voorkomen, maar niet direct in staat blijkt te zijn om de bal weg te werken. De aanvallende partij probeert juist de bal in het doel te krijgen. Dit levert vaak chaotische momenten op waarbij tactiek een ondergeschikte rol speelt.

  Eenmaal aangekomen op ons complex was het wel even zoeken waar JO 14 moesten spelen. Wist ik veel dat ze in het zwart met lichtgevende geel/groene strepen speelde ik had dat nog nooit gezien. Ze spelen dus blijkbaar in blauwe- en zwarte shirts, Opi was niet ingelicht, toch een minpuntje.
  Na goed 30 seconden werd er vanaf de kant al geroepen “druk zetten”, maar in de 2de minuut moest onze doelman Jesse al een redding verrichten, de tegenstander dacht dat “druk zetten” zeker voor hen bedoeld was. Maar onze doelman staat er niet voor niets.
  De eerste 5 minuten leek Vitesse een serieuze tegenstander, maar gaandeweg kregen onze mannen meer grip op de wedstrijd, Nils en Joris speelden ijzersterk en onderbraken daarna de meeste aanvallen.
  Al snel werd het 1-0 door onze nummer 9. Opi was slim geweest en had aan leider Mark de rugnummers gevraagd, moet anders steeds de naam van de spelers vragen en kan ik later de namen invullen.Bijna was het 1-1 geworden maar de paal bracht redding. Ondertussen was Jaap al 3 keer plat en nat gegaan op het veld en zat het gras in zijn oren.
  Het samenspel was erg goed maar de passes over langere afstand kwamen in veel gevallen niet bij een eigen speler aan, Mark beetje oefenen denk ik.
  Speler 15 speelde zich vrij richting het doel, maar ipv door te lopen schoot hij van grote afstand op het doel, makkie voor doelman. De tegenstand van Vitesse werd steeds minder. Jaap schoot via de vingertoppen van de doelman op de paal, jammer. 2-0 werd het door onze nummer 2. Was ik net lekker bezig met de nummers kreeg ik te horen dat de nummers op de zwarte shirts anders waren dan op de blauwe shirts, hoe verzin je zoiets! Mijn hele systeem in de war!
  Rust, tijd voor limo en tactische aanwijzingen.
  In het begin van de 2de helft was Vitesse weer even in de aanval maar echt gevaarlijk werden ze niet. Jaap schoot net naast. Vond hem heel goed spelen en hij heeft lucht voor 2 Japen.
  Onze nummer 9 kreeg van zijn tegenstander een enorme zwieper en ik overdrijf niet hij vloog minstens 5 meter door de lucht. Remco knalde nog op de paal en daarna kreeg Jesse het op zijn heupen, dat is, een aanval van buitengewone ijver.
  Jesse 3-0. Jesse 4-0. Jesse 5-0. Dat is een hoed truc!
  Het woord ( hoed truc) of hattrick komt overigens niet uit het voetbal, maar uit het cricket. Als een bowler drie wickets met drie opeenvolgende ballen nam/speelde, werd dat als zo'n bijzondere prestatie beschouwd dat hij als beloning een nieuwe hoed kreeg. Een hoed (hat) voor een truc (trick) dus, gek genoeg is dat later overgenomen door de voetbal. Zo leren jullie ook nog wat.
  Al met al een leuke wedstrijd.
  Het bleef droog en de zon kwam ook nog even kijken.
  Leuke wedstrijd. Man van de wedstrijd is het hele team,16 spelers.
  Tot volgende week bij WSV1930 om de heerlijke tijd van 11.30. 23 minuten met de auto en 3 uur en 1minuut lopend.
  Groetjes Opi.
  Spreuk van de week:
  Om een schaduw te laten verdwijnen,
  Moet je er licht op laten schijnen.