• Verslag van Jong Hercules JO 14/1 tegen Odin JO 14/3.

  Zaterdag 16-10-2021
  Wedstrijdverslag: Jong Hercules JO 14/1 tegen Odin JO 14/3.
  Voor onze JO14 tieners was dit een hele belangrijke wedstrijd, ze konden n.l. Kampioen worden.
  Opi had zich er erg op verheugd op de wedstrijd, maar er werd mij een rondje Nederland aangeboden van 480 km dus moest ik een keuze maken. Gelukkig had ik 2 zeer betrouwbare toeschouwers gevonden die mij zouden vervangen en tijdens de reis mij op de hoogte hielden van het wedstrijd verloop.Mark merkte dat er veel spelers gespannen waren. Ze waren allemaal RUIM optijd. Om 7.30u liepen de eerste spelers al binnen. Om 8.27u ( Opi vond dat wel wat laat) werd begonnen met de opwarming, het was best frisjes en echt warm zou het niet worden tijdens de wedstrijd. 8.31u start van de wedstrijd.
  8:31u kat in 't bakkie dachten ze vooraf, maar de kat werkte niet mee. Splijtende tegenaanval van Odin, fraai afgerond met gekruist schot in de linkerhoek 0-1 achter. Het spel was erg zenuwachtig en nerveus. Simpel aannemen en spelen zat er niet in. Het spel waardoor wij boven aan staan kwam niet uit de verf. Pas na de 0-1 (communicatie fout achterin) werden bepaalde spelers wakker. 8.48u het duurde even tot de 1-1, Jaap scoort van dichtbij, de tegenstander werd op verkeerde been gezet omdat er gevlagd werd voor buitenspel, voor één van onze jongens die niet aan spel deelnam. Discussie... Jesse stond buitenspel maar scheids vond van niet en die is de baas. Nou nu kalm blijven... Helaas direct na de aftrap 1-2, door slecht uitverdedigen. Opnieuw aan de bak. 8:51u weer direct na aftrap werd Jaap gelanceerd in de diepte en ronde af met een fraaie lob over de uitlopende doelman 2-2. Een paar wisselingen deed het spel goed. Er kwam meer rust en het spel werd beter. 9:03u na goed voorbereidend werk van Semih en dieptepass van Remco kan Jesse de bal onder de uitgelopen keeper in doel schuiven 3-2 eindelijk op voorsprong. Rust.
  Een fantastische steekbal van Lucas zette Sander 1 op 1 voor de Odin keeper maar die wist nog redding te brengen, maar daar was het duveltje Matthijs die de losgelaten bal wist in te tikken 4-2. De ban leek gebroken en meerdere kansen werden helaas om zeep geholpen. Mahmoud schiet op doel, helaas doelman staat in de weg. Arno kopt net naast het doel. 9:32u na alle missers was het Jaap die scoorde vanaf de rand van strafschopgebied met een lob over de uitkomende doelman 5-2. Het feest begon al iets te vroeg in de koppies. Achterin werden meerder kansen weggeven. En dat bracht onze gasten terug in de wedstrijd. Één van de betere spelers van Odin was zijn directe tegenstander kwijt en deze gaf een niet te missen voorzet 5-3. Kort daarop kregen onze gasten nog een strafschop, door vasthouden.Makkelijk gegeven maar ja dat zijn de regels. Helaas wist de prima keepende Jesse de bal niet te keren 5-4.
  Odin leefde heel even op. Maar er was helaas/gelukkig geen tijd meer. Wat volgde was een leuk klein feestje op 't veld en kleedkamer. Op naar een nieuwe klasse.
  Moet nog Semih nog complimenteren die samen met Joris en Lucas een geweldige wedstrijd speelde.
  Speler van de week is het hele elftal.
  Extra informatie.
  Odin was helemaal niet zo slecht, zeker voorin. Onbegrijpelijk dat ze zo laag stonden in de stand. Waarschijnlijk omdat ze weinig wisselspelers hebben - vandaag hadden ze er maar één, terwijl JH zés spelers extra had.
  Als Trainers hebben we geprobeerd de spelers relaxed te krijgen. Weinig tactische aanwijzingen. Genieten was het motto. Speel \"ons\" spel. Straal uit dat hier niks te halen valt. Borst naar voren kin omhoog.
  Al met al een hele leuke groep. Natuurlijk was een ieder teleurgesteld als die werd gewisseld. Een goed teken dus. Maar iedereen ging er prima mee om.
  Complimenten van ook van Opi.
  Dit verslag is mede tot stand gekomen door de vader van Joris en Remco daarvoor dank.
  Spreuk van de week
  De lach is de mooiste muziek.
  Groet van Opi.