• Verslag van WSV 1930 JO 14/2 tegen Jong Hercules JO 14/1 op zaterdag 9 oktober 2021.

  Complex in Wormer, 23 minuten rijden met auto, routeplanner ingesteld, want zo vaak kom ik niet inWormer. Vooraf even een excuus van mijn kan, misschien staan er in dit verslag soms onwaarheden, dat komt zo ik ben een deel van het wedstrijdverslag kwijtgeraakt (verkeerde knopje op gsm gedrukt). Dus hier en daar is mijn duim in gebruik geweest. Eerst maar even zeuren, wat was het koud zo stilstaand aan de lijn. Maar als je dan hoort dat Opa en Oma Brethouwer helemaal naar Wormer hebben gefietst om naar hun kleinzoon te komen kijken, wat je zeur je dan Opi. Ik was wat aan de vroege kant op het complex van WSV 1930, daardoor ik kon eens rustig rond kijken, een jaloersmakend complex, waar zij de enige zijn die er gebruik van maken, heerlijk. Ik ken een complex dat gedeeld moet worden met nog een aantal voetbalverenigingen en met mensen die met een stuk hout tegen een bal. Goed, we beginnen maar met het verslag.
  Opi stond strategisch opgesteld, naast de dug-out, (dug-out klinkt heel wat maar is gewoon een klein, meestal vies, hokje) en bij onze supporters, want daar hoor je nogal veel.
  Deze vond ik wel leuk om te melden: “2 keer Mahmoud op elkaar was niet zo groot als sommige tegenstanders”!
  Trainer riep,“Joris centraal in het midden”. Ik zag Joris denken dat maak ik zelf wel uit.
  “ Let op de 2e bal”. Ja wat moet je daar nou bij denken, ik zag hem niet en volgens mij mag dat ook niet.
  Al na een een paar minuten knalde Remco net naast. Opi had toen al in de gaten dat het geen moeilijke wedstrijd zou worden. “Schakelen”, werd er geroepen. Vraag me af of de spelers begrijpen wat er bedoeld wordt of misschien zijn het codewoorden. Opi vroeg aan Joris of hij hoorde wat er steeds geroepen werd door trainer Mark, hij zei ja en we luisteren er ook naar, ja,ja! Matthijs had deze wedstrijd een lastige tegenstander maar kon zich toch wel verdienstelijk maken. Ook was er weer een mooie scrimmage voor het vijandelijke doel maar dat leverde niets op. Na tien minuten was het Arno die het doelpuntenfestijn opende 0-1 en al snel werd het 0-2 door Semih, 0-3 door Quinn en 0-4 door Jaap. Jaap had van de toeschouwers de opdracht gekregen om 4 doelpunten te maken, het was bijna rust en hij stond nog maar op 1 doelpunt, gelukkig had hij nog de hele 2e helft om dat te regelen.
  Rust, Opi en de moeder van Joris gingen snel naar de kantine van WSV om te ontdooien want het was berekoud.
  De mannen waren al weer aan het ballen toen we terugkeerden, die hadden zeker geen last van de kou. Gelukkig hadden we niets gemist. Matthijs probeerde de rechter doelpaal uit, gelukkig bleef hij staan want anders was het leed niet te overzien geweest.
  Nou daar kwamen ze weer, ”druk zetten en open draaien”, leek wel of er een loodgieter langs de lijn stond.
  Moesten ook nog de, “rust bewaren” en “kom is in de bal” (lijkt mij knap lastig).
  Zo af en toen werd WSV gevaarlijk en moest Jesse handelend optreden deed hij met 2 vingers in zijn oren.
  Mooie aanval, Quinn schiet net naast, mooie aanval Jaap schiet net naast. Strafschop, Jaap was er als de kippen bij, makkie 0-5. Quinn zorgde voor de 0-6 en eindelijk na diverse pogingen maakte Jesse, niet de doelman, er 0-7 van.
  Het was een leuke wedstrijd en je kunt duidelijk zien dat de trainers er steeds meer een eenheid van maken, compliment van Opi. Tussendoor werd Jaap gewisseld daar was hij niet blij mee want hij wilde die resterende 2 doelpunten nog maken, hij had een gezicht als een oorwurm toen hij eruit moest. Nou Opi zou ook niet blij zijn geweest in zo’n situatie.
  Niet iedereen is in het verslag genoemd, maar Armin ,Nils,Lucas, Noah, Mahmoud en Sander zijn door Opi gewaardeerd met een 7,65 en dat is best goed. Ik hoorde hier en daar al spelers mompelen over een kampioenschap. We staan 1 punt voor op de nummer 2 en er moet nog 1wedstrijd gespeeld worden er kan dus nog van alles gebeuren. Zaterdag thuis om 8.30 uur tegen Odin JO14 de finale.
  Tip voor de supporters het wordt koud dus dikke jas aan en de rest moet je zelf maar bekijken.

  Reacties en klachten via opitak@icloud.com
  Prachtig, het verslag was nog niet gedistribueerd toen ik al commentaar kreeg. Opi had wel heel erg zijn duim gebruikt maar heeft e.e.a aangepast. Had zelfs vermeld dat de wedstrijd om 9.30 begon!? Gelukkig hebben we trainer Mark
  die alles ziet en weet.
  Spreuk van de week: Wees niet boos op de regen, het weet gewoon niet hoe het omhoog moet vallen.
  Gegroet van Opi.