• Vrouwenvoetbal bij Jong Hercules

  Volgend seizoen (2021/’22) biedt Jong Hercules vrouwenvoetbal aan. Drie helften voetbalplezier en gezelligheid, daar gaat Jong Hercules voor. Met een vrouwenteam komt er een nieuwe, frisse dynamiek binnen de club. De voetbalvrouwen kunnen zich tot 1 juli 2021 inschrijven.

  Groei in kwaliteit door gezelligheid
  Jong Hercules groeit de laatste drie jaar gemiddeld met 20%. Met elf mannelijke seniorenteams zit de zaterdagclub bijna op zijn maximale. Voor vrouwenvoetbal is nog ruimte. De dames zijn meer dan welkom bij de gezellige vriendenclub. Jong Hercules kenmerkt zich door vriendelijke prijzen, gezelligheid en veel evenementen.

  Pact Van Praag
  Het plan om vrouwenvoetbal te introduceren past bij de ambitie van de club om 100% inclusief te worden. Jong Hercules biedt nu voetbal aan voor (gemengd) pupillen, junioren, senioren, oudere senioren en G-voetbal. Vanaf komend seizoen komt daar vrouwenvoetbal bij. De KNVB tekende in december het Pact Van Praag voor de bevordering van diversiteit en inclusie binnen het voetbal. Hier sluit Jong Hercules graag bij aan.

  Trainingen en wedstrijden
  Ieder team mag een voorkeursdag en -tijd om te trainen doorgeven. En de voorkeur voor kunstgras of gewoon gras. Het bestuur puzzelt daarna een geheel in elkaar. De wedstrijddag is op zaterdag. Kijk op jonghercules.nl voor meer informatie. Aanmelden voor 1 juli 2021.

  KNVB en ING
  De KNVB en ING zetten zich de komende jaren in om vrouwenvoetbal te ontwikkelen en te professionaliseren. Bij die ambitie sluit Jong Hercules zich aan. Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over vrouwenvoetbal. Steven Sedee, Manager Sportsponsoring ING: “Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Het is belangrijk voor het blijvende succes van vrouwenvoetbal dat de amateurclubs hun rol hierin pakken."

  Vrouwenvoetbal in Nederland
  Het vrouwenvoetbal heeft zich in Nederland in de laatste jaren stormachtig ontwikkeld. In het seizoen 2017-2018 waren er in Nederland meer als 125.000 voetballende meiden en vrouwen. Daarmee is vrouwenvoetbal uitgegroeid tot de meest populaire vrouwenteamsport na hockey. Meer dan 2.000 verenigingen hebben één of meer meiden- en/of vrouwenteams die in competitieverband spelen. Jong Hercules maakt vanaf seizoen 2021/'22 deel uit van die verenigingen.