• Vrouwenvoetbal bij Jong Hercules

  Groei in kwaliteit door gezelligheid

  Met negen mannelijke seniorenteams zit onze zaterdagclub bijna op zijn maximale. Voor vrouwenvoetbal is nog ruimte. De dames zijn meer dan welkom bij de gezellige vriendenclub. Jong Hercules kenmerkt zich door vriendelijke prijzen, gezelligheid en veel evenementen.

  Pact Van Praag
  Het plan om vrouwenvoetbal te introduceren past bij de ambitie van de club om 100% inclusief te worden. Jong Hercules biedt nu voetbal aan voor (gemengd) pupillen, junioren, senioren, oudere senioren en G-voetbal. Daar past vrouwenvoetbal perfect bij. De KNVB tekende in 2020 het Pact Van Praag voor de bevordering van diversiteit en inclusie binnen het voetbal. Hier sluit Jong Hercules graag bij aan.

  Vrouwenvoetbal in Nederland

  Het vrouwenvoetbal heeft zich in Nederland in de laatste jaren stormachtig ontwikkeld. In het seizoen 2020-2021 waren er in Nederland meer dan 160.000 voetballende meiden en vrouwen. Daarmee is vrouwenvoetbal uitgegroeid tot de meest populaire vrouwenteamsport na hockey. Meer dan 2.000 verenigingen hebben één of meer meiden- en/of vrouwenteams die in competitieverband spelen. Jong Hercules wil graag één van die verenigingen worden.